Danmarks eneste stukkatørelev fortæller om stukkatørens hverdag

Stukkatørfaget er et centralt element i bevarelsen af vores danske kulturarv, og derfor er det selv sagt også nødvendigt, at der bliver uddannet nye stukkatører. Kasper er i lære som stukkatør hos Rubin Stuk & Søn, og han er pt. Danmarks eneste stukkatørelev.

Kasper er bl.a. kommet i lære som stukkatør, fordi det er fedt at bruge sine hænder og være kreativ. Og sådan er dagen som stukkatør - der skal tegnes, forestilles, forhandles og skabes i værkstedet. Alt sammen discipliner i stukkatørfaget der med til at skabe et godt sammenhold blandt de ansatte hos Rubin Stuk & Søn.

Læs mere om stukkatøruddannelsen her


Stukkatører bevarer fortiden

Hos Rubin Stuk & Søn laver Kasper bl.a. gesimser, udsmykning af facader og meget mere. Han skal undervejs øve sig, men Kasper lægger ikke skjul på, at det er sjovest at lave noget til kunder - at lave noget, der rent faktisk skal bruges!

Som stukkatørelev synes Kasper, det er fascinerende at se på udsmukninger og lign., der er lavet for hundrede år siden. Og som en sand stukkatør tilføjer Kasper, at det bliver rigtig spændende, hvis man kan være med til at bevare dette gamle håndværk og derved den danske kulturarv.


BygFremtiden sætter fokus på stukkatørfaget

3F og Dansk Byggeri har i fællesskab lanceret Bygfremtiden.dk, der har til formål at sætte fokus på uddannelserne inden for bygge- og anlægsbranchen, hvor altså stukkatørfaget hører til. Kasper har derfor deltaget i en video, hvor han netop fortæller om stukkatørfaget og om dét at være i lære som stukkatør. 

Se videoen om stukkatørfaget her: